+40 744 551 518 office@casaniculitel.ro

Muscat Ottonel

Vin DOC-CMD Sarica Niculitel

Origine – Muscat Ottonel este un soi obtinut in Franta, orasul Angers in anul 1852, dintr-un amestec de seminte provenite din fecundari libere. 

Tipul de vin dupa continutul in zahar – Vinul este demisec;

Taria alcoolica este de – Minim 12% vol.

Limpiditate – Limpede cristalin;

Culoare – Galben-verzuie,

Miros – Aroma florala, specifica de muscat, ca urmare a mentinerii in contact ( macerarii) pielitei bobului cu mustul. Aroma este eleganta, neexcesiva, astfel incat sa innobileze vinul dar sa nu-l deranjeze pe bautorul avizat.

Gustul – Bogat in nuante, innobilat de aromele specifice de muscat.

Asocieri culinare – Se asociaza foarte bine cu mancarurile usoare, carnea de pasare, gaina sau pui, fiarta si chiar rumenita la cuptor, pestele alb, icrele, pastele cu sosuri usoare, cozonac, prajituri si chiar fructe.

Strugurii – Sunt mici spre mijlocii, cilindrici, uneori aripati, cu boabele asezate des pe ciorchine incat se deformeaza. Bobul mijlociu, sferic, cu pielita groasa, de culoare verde-galbui, acoperita cu pruina densa, ceea ce ii da un aspect albicios; pulpa semizemoasa, cu aroma de muscat.

Insusirile agrobiologice – Soi cu perioada mijlocie de vegetatie (165-175 zile) si cerinte termice reduse, vigoarea de crestere este mijlocie, iar fertilitatea foarte ridicata , peste 85% lastari fertili, frecvent cu 2 etaje de inflorescente. Maturarea se realizeaza la 1-2 saptamani dupa soiul Chasselas dore (epoca a IV-a).

Rezistente biologice – Soi cu toleranta buna la ger (-20°C -22°C), mai putin rezistent la seceta, sensibil la mana si fainare, mijlociu rezistent la putregaiul cenusiu.

Insusirile agrotehnice si tehnologice – Se cultiva cu rezultate bune pe terenurile in panta, cu expozitii insorite si pe soluri cu fertilitate mijlocie sau scazuta. Cele mai fine vinuri se obtin pe solurile scheletice, calcaroase. Tehnologic, Muscatul Ottonel, in zonele racoroase este de inalta calitate. La maturarea deplina acumuleaza cantitati mari de zaharuri 190-210 g/l, iar prin supramaturare atinge 250-270 g/l si un continut ridicat in substante aromate. In zonele mai calduroase, soiul are un neajuns major, lisa de aciditate 3,3-3,8 g/l H2SO4 si un continut ridicat in enzime oxidazice, ceea ce face ca vinurile obtinute sa fie usor predispuse la casare (brunificare). Productiile de struguri sunt variabile, in functie de arealul de cultura, de la 7-11 t/ha.

Muscat Ottonel Sarica Niculitel

Continut Restrictionat persoanelor sub 18 ani

Accesul pe casaniculitel.ro presupune confirmarea varstei dumneavoastra.